top of page

Starta eget !

- en hållbar förändring

VAD

Möte i korridoren

HUR

RESULTAT

KURSLEDARE

DETALJERAT

Den här kursen är för dig som står på tröskeln mot ett liv som egenföretagare. Kanske tvekar du? Klarar jag detta? Har jag kunskapen som krävs? Jag vill! Men vågar jag?

En investering som ger dig en trygg, välgrundad och rolig start på din företagsresa! Du bygger ditt företag utifrån dig, med hjälp av och tillsammans med andra!

Här får du hjälp att våga. Kunskapen du behöver och gemenskapen som gör dig trygg. Dessutom får du verktygen för att bygga ett företagande som utgår ifrån dig, dina förutsättningar, och önskemål för livet.

Genom att göra grundarbetet där du tittar på dig själv, dina avsikter och din längtan noga kan du bygga en långsiktighet där du med trygghet kan gå framåt mot ett lönsamt företagande som dessutom ger den livsstilsförändring som du önskar.

Kursen följer dig hela vägen!Investera i en trygg och genomtänkt start för att ge dig själv bästa möjliga förutsättningar att lyckas!

Kursen blandar enskilt arbete med onlineträffar i grupp och enskild coachning. Som kursdeltare får du tillgång till en onlineplattform med åtta moduler att arbeta med under kursens gång.

 

Möten sker 2 gånger per månad under kvällar och helger via Zoom och du träffar din kursledare i ett coachande samtal två tillfällen under kursens gång.

Kursstart: September 2022

Avslutas: Maj 2023

Kostnad: 9500 kr (delbetalning möjlig)

Efter kursen har du:

 • Ett eget företag!

 • En trygg grund att stå på och ett väl formulerat "varför".

 • Ett gott självförtroende som företagare

 • Kunskap om livet som egenföretagare

 • Kunskap om marknadsföring, säljteknik och kommunikation

 • Hemsida och sociala kanaler

 • En väl genomtänkt och paketerad produkt

 • En färdig affärsplan

 • En färdig budget

 • Dina första kunder/klienter

 • En långsiktig plan

 • Ett kontaknät

 • Nya kollegor

Ansvarig kursledare är Viktoria Åkesson Forsman, egenföretagare sedan 2011, pedagog, kreativitetscoach och grundare av Kabloom Network.

Kursinnehållet genomförs i samarbete med gästföreläsare och externa rådgivare.

Modul 1 - Samtal med mig själv

Att stanna upp och se över din livssituation, dina tankar och dina känslor är ett viktigt verktyg för att hitta riktning och lägga en plan för din väg framåt. Vad längtar du efter? Vad vill du lämna? Vad vill du ha i ditt liv? Vad gör dig glad/rädd/engagerad eller likgiltig?

 

Vi använder guidad avslappning, meditation och skrivande reflektion, skapar längtansanalys och känslokarta!

Modul 2 - Vad vill jag göra?

I detta avsnitt tittar vi tillsammans på dina förmågor och dina verktyg. Vad vill du ge? Vad vill du ta emot?

 

Du får skapa ditt livs CV och reflektera över dina roller genom livet. Vi startar användandet av ett planeringsverktyg som lägger grunden för ett hälsosamt och långsiktigt liv som egenföretagare.

Hur agerar du i med och motgång? Vilka nycklar ska du använda för att låsa upp dörrar på vägen? Vad är ditt varför?

 

I din affärsplan formar vi avsnittet om dig som entreprenör, din affärsidé, din vision och din målsättning.

Modul 3 - Formulera min produkt

Från arbetet i tidigare avsnitt skapar vi nu din produkt. Vad ska du erbjuda och till vem? Genom arbete med moodboards skapar du ditt varumärke med alla sinnen. Vad behöver du för att kunna leverera din produkt? Hur ser marknaden för din produkt ut? Vi gör en omvärdsanalys!

 

I din affärsplan inventerar vi kundunderlag, marknad, konkurrens och hållbarhet.

 

Modul 4 - Budget, ekonomi och finansiering

Nu ärt det dags att skapa en budget och att forma din prissättning. Vi utvecklar ditt mindset för att se och ta betalt för värdet av din produkt och säljteknik för att kunna nå fler kunder med din värdefulla produkt.

I detta avsnitt går vi även igenom skatt, moms och företagarens ekonomiska årshjul. Vi kikar på möjligheter till extern finansiering och du får lära dig att skapa lönsamhet i företagandet.

I din affärsplan formulerar vi hur försäljning och leveranser kommer att gå till. Hur ser dina resurser och ekonomiska förutsättningar ut?

Modul 5 - Nu är det dags!

I detta avsnitt får du möjlighet att registrera ditt bolag. Du får kunskap om företagsformer, bankkontakter, försäkringar och avtal. Du får träffa representanter från skatteverket, bank och försäkringsbolag som hjälper dig och svarar på dina frågor.

Självklart startar du ditt företag när du vill. Kanske har du redan en firma eller vill vänta med att starta till kursen är avslutad. Vi ger dig möjligheten. Du bestämmer själv när du tar steget!

 

Modul 6 - Möt din omvärld
Nu är det dags att börja berätta om din produkt för andra. Vi gör marknadsundersökningar som hjälper dig att utveckla din produkt anpassat till din målgrupp. Du får lära dig att formulera din produkt så att den blir attraktiv för din kund. Du får också prova livet som egenföretagare genom att erbjuda din produkt till närstående och genom detta skaffa referenser och ta emot feedback.

Modul 7 - Kommunikation
I detta avsnitt startar du arbetet i ditt nya företag. Vi går igenom att bygga en hemsida och att hantera sociala medier. Marknadsföring, grafisk profil och säljteknik.

Här finns utrymme att anpassa efter gruppens behov och situationer.

Modul 8 - I mötet med min nya livssituation

I takt med att du börjar arbeta med ditt företagande återkopplar vi till ditt varför. Vi följer upp ditt planeringsverktyg och får dig att filtrera dina intryck och det du möter till något som utvecklar dig och ditt företagande och hjälper dig att behålla din riktning.

Här finns utrymme att anpassa efter gruppens behov och situationer.

 

Modul 9 - Reflektion och planering

I kursens sista avsnitt reflekterar vi över din upplevelse, vi fyller på ditt livs CV och lägger en fortsatt långsiktig plan framåt.

Här pratar vi åter igen om mindset. Hur hanterar du med och motgång?

 

Välkommen till ditt nya liv som egenföretagare! Med en långsiktig plan och redan en grupp kollegor. Självklart ingår en plats i Kabloom Network för att du ska kunna bibehålla din kontakt och din kunskapspåfyllning.

 

Jag är redo!

Fyll i dina uppgifter för att ta nästa steg mot ditt nya företag! Du förbinder dig inte till kursen genom att skicka detta formulär utan kontaktas inom kort för ett samtal där du har möjlighet att ställa frågor och boka din plats!

bottom of page